wróć do listy
Oświadczenie Zarządu KKS Czarni Sosnowiec

OŚWIADCZENIE ZARZĄDU

Szanowni Państwo,

Zarząd Kolejowego Klubu Sportowego "Czarni" w Sosnowcu w świetle jednostronnych i oburzających ataków ze strony Prezesa Klubu Sportowego AZS Uniwersytetu Jagiellońskiego p. Konrada Wełpy, godzących w dobre imię naszego Klubu, zmuszony jest do zajęcia oficjalnego stanowiska.

Stanowczo wzywamy do natychmiastowego zaprzestania naruszania renomy naszego Klubu poprzez kłamliwe, sprzeczne z rzeczywistością wypowiedzi medialne dotyczące rzekomego cyt. "wysoko postawionego działacza Czarnych Sosnowiec zasiadającego w PZPN" i załatwiania przez niego jakichkolwiek korzyści dla naszego klubu.

Informujemy, że żaden działacz naszego klubu nie zasiada obecnie w strukturach PZPN ani też nasz klub nie ma nic wspólnego z podejmowanymi przez PZPN decyzjami związanymi z układem tabeli końcowej Ekstraligi kobiet w sezonie 2019/2020 oraz dokończeniem rozgrywek Pucharu Polski kobiet w obecnym sezonie.

Oczekujemy zatem od wyżej zainteresowanego niezwłocznego sprostowania jego ostatnich medialnych wypowiedzi, które zawierały powyższe, naruszające dobra osobiste Klubu treści. Pojawiające się od kilku dni w mediach informacje, rozpowszechniane głównie przez Prezesa Klubu Sportowego AZS Uniwersytetu Jagiellońskiego.

Apelujemy do władz Klubu Sportowego AZS Uniwersytetu Jagiellońskiego aby ich opinie i związane z obecną sytuacją, niezadowolenie wyrażane było na podstawie i w granicach prawa, z zachowaniem ogólno przyjętych norm społecznych, a także i przede wszystkim, przyjętych w naszym środowisku sportowym. Dalsze naruszenia dóbr osobistych Klubu spotkają się ze zdecydowaną reakcją i stosownymi krokami prawnymi.

Zarząd KKS Czarni Sosnowiec

Wróć do listy
27 maj
Andrea Horvathova z nowym kontraktem!
EKSTRALIGA "Adka na dłużej!"
27 maj
Wiktoria Kuciewicz z nowym kontraktem!
EKSTRALIGA "Kucia na dłużej!"
23 maj
Dżesika Jaszek z nowym kontraktem!
EKSTRALIGA "Dżesika na dłużej w Czarnych"

Historia
klubu